Wróć lokale gastronomia.plocman.pl

Art-Deco

09-400 Płock, Stary Rynek 17

tel.: 24 268-57-51

adres www: http://artdeco.plock.pl

adres email: corner@artdeco.plock.pl

Zakąski gorące / Hot Snakcs

   
Skrzydełka z kurczaka faszerowane (3 szt. ok. 200g)
Chicken wings roasted in Barbecue Sauce
15,00
   
Beuf Strogonow (300g)
Beef Stroganoff
16,00
   
Placuszki ziemniaczane ze śmietaną (4 szt. ok. 200g)
Potato pancakes with cream
11,00
   
Placuszki ziemniaczane (3 szt. ok 150g/30g)
z łososiem wędzonym i kwaśną śmietaną
Potato pancakes with smoked salmon and sour cream
15,00
   
Ser Camembert panierowany z żurawiną (120g/80g)
Camembert cheese coated in breadcrumbs and cranberries
10,00
   
Ser Feta zapiekany (100g)
Roasted feta cheese
10,00
   
Wątróbki drobiowe w sosie balsamicznym (200g/80g)
Poultry liver with balsamic sauce
15,00
   
Krewetki w cieście piwnym (100g)
Shrimps in a beer batter
20,00
   
Zakąski zimne / Cold Snacks
   
Tatar z łososia z cebulką i pieczarką (100g)
Salmon tatare
15,00
   
Befsztyk tatarski (100g)
Steak tatare
15,00
   
Carpaccio wołowe (100g)
Beef Carpaccio
20,00
   
Śledź na 3 sposoby (100g)
Herring prepared in 3 ways
10,00
   
Wędzony łosoś (70g)
podawany z cytryną i z puszystym sosem śmietanowo-chrzanowym
Smoked salmon with lemon and sprouts
15,00
   
Ser Mozarella z pomidorami (125g)
Mozarella cheese with tomates
14,00
   
Cielęcina w sosie z tuńczyka z kaparami (100g)
Veal in tuna and caper sauce
20,00
   
Śniadania / Breakfasts
   
Śniadanie kontynentalne
konfitura (50g), miód (50g), twaróg (100g), masło (15g), świeże pieczywo (80g)
Continental breakfast
jam (50g), honey (50g), cottage cheese (100g), butter (15g), fresh bread (80g)
8,00
   
Śniadanie tradycyjne
ser żółty (50g), szynka (50g), jajko na twardo (1 szt.), pomidor (50g), masło (15g),
świeże pieczywo (80g)
Traditional breakfast
cheese (50g), ham (50g), hard-boiled egg (1 piece), tamato (50g), butter (15g), fresh
bread (80g)
9,00
   
Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (3 szt./70g)
Scrambled eggs in butter with chives (3 pieces/70g)
8,00
   
Jajecznica z kiełbaską (3 szt./70g)
Scrambled eggs with sausage (3 szt./70g)
9,00
   
Jajecznica z szynką (3 szt./70g)
Scrambled eggs with ham (3 pieces/70g)
9,00
   
Jajka sadzone (2 szt./70g)
Fried eggs (2 pieces/70g)
7,50
   
Jajka sadzone na szynce (2 szt./70g)
Fried eggs with ham (2 pieces/70g)
9,00
   
Jajka sadzone na bekonie (2 szt./70g)
Fried eggs with bacon (2 pieces/70g)
9,00
   
Omlet z szynką (3 szt./70g)
Omelette with ham (3 pieces/70g)
12,00
   
Omlet z konfiturą (3 szt./70g)
Omelette with jam (3 szt./70g)
12,00
   
Zupy / Soups
   
Rosół domowy z makaronem (200g)
Chicken noodle soup
10,00
   
Żur po staropolsku z biała kiełbasą i jajem (400g)
Old Polish Style Sour soup with sausage and egg
11,00
   
Zupa gulaszowa (500g)
Stew soup
12,00
   
Flaki wołowe (500g)
Beef tripe
12,00
   
Zupa cebulowa z grzankami i parmezanem (200g)
Onion soup with croutons and Parmesan cheese
10,00
   
Czernina po staropolsku (500g)
Old Polish Style soup of duck's blood
10,00
   
Barszczyk czerwony z kołdunami (200g)
Beetroot soup with dumplings
10,00
   
Krem z pieczarek
Cream of mushroom
10,00
   
Dania główne / Main Courses
   
Cielęcina / Veal
   
"Cordon Blue" z serem i szynką (200g/100g/100g)
"Cordon Blue" with cheese and ham
25,00
   
Sznycel cielęcy (100g/50g/150g)
z jajkiem sadzonym, grzankami z łososiem i kawiorem i plackami ziemniaczanymi
Veal schnitzel with fried egg, croutons with salmon and cavior
30,00
   
Dania z drobiu / Poultry Dishes
   
Pierś z kurczaka z grilla z sosem żurawinowym (150g/100g/100g)
Grilled chicken breasts with apple-cranberry sauce
22,00
   
Kaczka pieczona (1/2 szt. ok. 300g)
Roasted duck
35,00
   
Kaczka pieczona (1/2 szt. pl. 300g/100g/100g)
w sosie pomarańczowo-miodowym
Roasted duck in orange-honey sauce
35,00
   
Wątróbka drobiowa z jabłkiem pieczonym (120g/100g/100g)
Poultry liver with baked apple
15,00
   
Fantazja drobiowa (100g/100g.150g)
Chicken fantasy
20,00
   
Roladka drobiowa z jajkiem i szpinakiem na pomidorach (200g/100g/100g)
Chicken roulade with egg spinach on tomates
24,00
   
Pierś z kurczaka faszerowana czterema rodzajami serów (200g/100g/100g)
Chicken breast stuffed with four types of cheese
24,00
   
Wieprzowina / Pork Dishes
   
Pieczone żeberka wieprzowe (200g/100g/100g)
Roasted pork ribs
22,00
   
Golonka pieczona podana na kapuście (300g/200g/100g)
Roasted thigh of pork served on cabbage
30,00
   
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym (150g/100g/100g)
Pork loins in marjoram sauce
26,00
   
Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym (200g/100g/100g)
Roasted loin with blue cheese
26,00
   
Polędwica wieprzowa (150g/100g/100g)
w sosie pieprzowym z aromatyzowanym brandy
Pork lion in pepper with flavoured brandy
26,00
   
Placek zbójnicki (ok. 600g)
Highland robbers' cake
20,00
   
Sztuka mięsa w sosie własnym z kluskami śląskimi (200g/200g/200g)
A piece of pork in own sauce with dumplings
20,00
   
Polędwiczka wieprzowa boczkiem owijana (200g/150g/100g)
Pork loin wrapped in bacon and served with mushrooms and potato pancakes
26,00
   
Wołowina / Beef Dishes
   
Duo - dwa plastry polędwicy z grilla (150g/100g/100g)
panierowane kolorowym pieprzem i spięte boczkiem
Duo - two slices of grilled sirloin coated with coloured pepper and sprinkled with bacon
40,00
   
Chateaubriand z sosem kurkowym (150g/100g/100g)
Chateaubriand with chanterelle sauce
40,00
   
Rumsztyk z pieczarkami (150g/100g/100g)
Rumpsteak with mushrooms
39,00
   
Stek ART DECO (150g/100g/150g)
Art Deco Steak
38,00
   
Zrazy zawijane podane z kasza gryczaną i buraczkami (200g/150g/200g)
Fillet wraps stuffed with buckwheat and beetroot
28,00
   
Ryby / Fish Dishes
 

 

Lokal czynny od 10 do ostatniego klienta.

Nasza restauracja to doskonałe miejsce zarówno na biznesowe spotkania, jak i na kolację z przyjaciółmi, romatyczną randkę, albo obiad rodzinny. Proponujemy duży wybór win.
Organizujemy imprezy okolicznościowe, spotkania służbowe i catering.
Polecamy piwo miodowe i pszeniczne CIECHAN.
Dowozimy dania z karty oraz pizzę do klienta.
Zamówienia składać można pod numerem telefonu: 24 268 57 51

Drukuj